dinsdag 6 mei 2014

Zaaien

Afgelopen 2 weken leerden we over bloemen, zaadjes,... Eerst leerden we meer over de zonnebloemen. We keken naar een filmpje van hoe de zonnebloem groeit en hoe je de pitjes moet planten. Daarna mochten de kleuters zonnebloemen schilderen en gingen we zelf zonnebloempitjes planten. 


























In de klas konden we nog allerlei andere dingen doen rond bloemen,... Kleurplaten inkleuren over zonnebloemen, een telspel waar we de bolletjes moesten tellen en ook kijken hoeveel er van welke kleur in de vaasjes moest. We konden een kleurenspel spelen, eerst gooien met de dobbelsteen en dan het juiste bloemblaadje kleven. En de winkel werd omgetoverd tot een bloemenwinkel. 










We konden bloemen leren vouwen en we mochten ook veel, héél veel bloemen uitprikken om hiervan een mooi boeketje te maken. 








Vorige week gingen we op woensdag op stap naar de Hubo. Daar gingen we kijken naar tuingereedschap, zaadjes, bloembollen, kruiwagens,... We gingen op zoek naar bloembollen, grond en potjes en hebben dit ook gevonden. 


Eerst een karretje nemen!




Veel bloemetjes en daar gaan we er ééntje van kiezen! Moeilijk!


Ruiken aan de tomatenplant.

Sterke Dries tilt een zak potgrond van 20 kg op! 


Eerst zoeken hoeveel de bloembollen kosten. We moeten naar het juiste lettertje zoeken en dan moesten we zelf de cijfertjes lezen.



En nu nog betalen...

Alles overladen in de bolderkar.


Karretje terug wegzetten en weg zijn wij!








In de klas hebben we de bloembollen gepland en nu wachten maar! 










Ook was het opendeurtje, maar de inkt van de kopiermachine was op en dus kon de juf het knutselwerkje niet kopiëren. Dan hebben we maar één keer iets gedaan wat normaal eigenlijk niet mag.... We hebben op de ramen mooie bloemen geschilderd! Geen paniek hoor, ik heb duidelijk gezegd dat dit alleen in de klas mag en alleen als mama, papa of de juffen het zeggen. :-) 








In onze klas is het zeker en vast al lente!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten