vrijdag 7 februari 2014

Kunst in K2b

Zoals jullie al konden lezen in een eerder berichtje hebben we 2 weken rond kunst gewerkt! We hebben kennis gemaakt met verschillende schilders en hun kunstwerken! 

Eerst hebben we de materialen van een schilder eens van dichtbij bekeken en we konden er mee schilderen in de poppenkamer. 






Eerst hebben we kennis gemaakt met Piet Mondriaan. Deze schilder tekent allemaal lijnen en zo krijgt hij vierkantjes en rechthoeken. Dit kunnen wij ook dachten we! Daarna schilderden we het dan in met rood, blauw en geel zoals Piet Mondriaan dat deed. Ook maakten we een 'echte Mondriaan' op een echt schildersdoek voor in de klas! 



















Er zaten enkele kleuters van de 3de kleuterklas in onze klasjes en zij vertelde dat er een schilderij was dat de 'Mona Lisa' heette. Onze kleuters waren er meteen vol van! Gelukkig had ik het schilderij bij in een kunstboek en zo konden ze een echte 'Mona Lisa' tekenen. 


We konden ook in de verschillende kunstboeken kijken die de kleuters meegebracht hadden. 


Ook van de natuur zijn heel veel kunstwerken en de natuur zit boordevol mooie kleuren! Dus gingen we zelf ook een schilderij maken over de natuur. 








De tweede schilder die we leerden kennen was Keith Haring, een schilder die gekke en kleurrijke mannetjes schildert! We deden er vanalles rond, kijk maar mee! 

Aan de computer konden we kijken naar foto's van de schilderijen van Keith Haring, de kleuters bedachten zelf om de schilderijen na te bootsen. 



We konden een memorie spelen van Keith Haring en ook waren er magneetpuzzels van de gekke mannetjes! 







Zelf maakten we ook hele mooie schilderijen! Eerst de mannetjes in leuke kleurtjes inkleuren met wasco en daarna mochten we zomaar over heel het schilderij schilderen met ecoline! Wat gek! De ecoline verdween terug op de wasco. 











In de kring bootsten we samen de schilderijen van Keith Haring na!
















Op dinsdag was het weer taakjesdag! Ook hier konden we vanalles doen rond Keith Haring. We maakten een moeilijke matrix waar we goed moesten kijken naar de armen en de benen en dan moesten we de mannetjes nog bij de juiste kleurtjes kleven. 











Woensdag was het opendeurtje en konden we in onze klas aan 'Spin-Art' doen. Eerst moesten we druppeltjes verf op een papiertje doen en dan draaien maar! 













Op naar een week vol gevoelens! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten