maandag 9 december 2013

Sinterklaas en Zwarte Piet in K2b

De voorbije weken leerden we in de klas over Sinterklaas en Zwarte Piet.

We maakten puzzels over Sint en Piet.


 
We speelden met de boot van Sint en Piet.Gezellig poppenkast kijken!

Er waren ook veel Sinten en Zwarte Pieten!De kring hadden we omgetoverd in een Zwarte Pietenschool! We leerden er over de daken lopen, cadeautjes in de schoorstenen gooien...
 
Ook werd er hard gewerkt in onze klas! We schilderden allemaal een zee met ecoline, we knipten een boot uit, prikten de raampjes eruit, scheurden papier om hem te versieren en prikten een Sint en een Zwarte Piet uit! Wat een werk seg! Knap gedaan vrienden!


We maakten ook een matrix met attributen van Sinterklaas.

Soms was het toch even nadenken! :-)
 
Op vrijdag hadden we onze schoen gezet en maandag was er een leuke verrassing! Sinterklaas en Zwarte Piet waren op bezoek geweest en hadden veel lekkers gebracht! Ook was de Fop Piet meegekomen en hij had al onze schoenen verstopt! Na goed zoeken vonden we ze gelukkig allemaal terug!

En toen mochten we proeven! Mmmm!

Daarna trokken we onze kookschorten aan en gingen we zelf aan de slag en maakten lekkere speculaas!Alles mixen!


 
Op vrijdag was het dan zover! Sinterklaas en Zwarte Piet waren langs geweest en brachten een bezoekje aan de school! Ze brachten leuke cadeautjes mee!
Danku Sinterklaasje! Tot volgend jaar!
 Er was toch wel een heel speciaal iemand in ons klasje zei Sinterklaas! Er was een echte hulp Sint in de klas! Hij mocht dan ook helpen om de cadeautjes mee uit te delen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten