woensdag 5 juni 2013

Cijfers en letters!

Deze week leren we over cijfers en letters. Maar eerst komen de letters aan bod. Maandag begonnen we de dag met een letterzoektocht! Overal op school waren letters verstopt en wij moesten die vinden! Als we er ééntje gevonden hadden, moesten we raden welke letter dit was. Dit konden sommige kleuters al goed! Daarna moesten we telkens dezelfde letter zoeken op ons blad en zo wisten we welke letter we nog moesten zoeken.Kijk! Mijn eerste letter!


Deze is mijn eerste letter!


Wie heeft er allemaal een 'a' in zijn/haar naam? Het linkse groepje heeft een 'a' in de naam en het rechtse groepje niet. :-)Daarna gingen we in de klas aan de slag. We mochten de eerste letter van onze naam versieren en konden met allerlei nieuwe materialen spelen in de klas.
 
Dezelfde letters zoeken.

Wij kunnen ook bouwen met letters!

Stan legt het alfabet na.
De letters in het juiste zakje steken van onze ABC-trein.
 
Op dinsdag konden we de eerste letter van onze naam maken in zoutdeeg. Eerst de juiste letter zoeken, dan een worstje rollen van het deeg en onze letter naleggen. Voor we dinsdag naar huis gingen, hebben we in de kring nog letters gemaakt met ons lichaam! Dat was leuk! Op woensdag konden we onze letter dan schilderen!

'V'

'X'

'K'

'D'

'N'

'T'

'O'

'E'

'H'
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten