woensdag 24 oktober 2012

Boeeee!

Deden de spoken in onze klas! Op maandag leerden we over spinnen. Ze hebben 8 poten, leven in web en vangen zo vliegjes,... Eigenlijk zijn spinnen bang voor ons! We leerden ook zelf een spinnenweb tekenen. Dit deden we volgens een stappenplan en met echte meetlatten. Kijk maar mee!We maakten spinnensoep! Eerst gooien met de dobbelsteen en dan evenveel spinnetjes in de kookpot kleven.


Op dinsdag maakten we een echt spookje! Eerst moesten we een stukje katoen in behangerslijm stoppen en goed kneden. Dit was lekker glibberig! We moesten goed zien dat overal behangerslijm was, daana deden we het doekje terug open en legde het over een wc-rolletje met een bal er op. Vandaag waren de spookjes al droog! Alles eruit, oogjes er op en spookje is klaar!
Wie van de klas is spookje geworden?

Tijdens het opendeurtje vandaag konden de kindjes in de klas bij juf Charon, pompoenmaskers maken. Eerst oogjes en een mond uitprikken en daarna oranje stempelen.
Bij juf Kim konden de kleuters toveren met kaarsen! Eerst moesten ze het spinnenweb overtekenen met een kaars en dan mochten ze met ecoline hun blad schilderen en toen kwam het spinnenweb terug tevoorschijn!!

Kijk eens naar onze spookjes!


 
Bravo! Niels en Arne kunnen de roze puzzels al maken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten